Omgevingen

B-Bikes Tours ligt net op het kruispunt van 3 specifieke regio’s. En daar maken we optimaal gebruik van.

Regio’s

 1. Het Hagenland
  Met gemeentes zoals Zichem, Diest, Telstelt, Scherpenheuvel, Bekkevoort, Aarschot, … wanneer je op zoek bent naar een meer open, glooiend landschap.
 2. De Kempen
  Wat ze noemen de Middenkempen (zuiden van de Noorderkempen) met gemeentes als Westerlo, Averbode,Tongerlo, Geel, Herentals, Meerhout, Olen, Laakdal, …). De focus ligt hier meer op kleine wegen, door het platteland en bossen.
 3. Limburgse Kempen met Zelem, Halen, Paal, Engsbergen, …

Inhoud van de tours: alles is er!

 1. Natuur of provinciesteden
  Naar, in en rond de gezellige provinciestadjes? Of zoek je eerder rustigere gebieden op met achterliggende wegen doorheen mooi landschap en natuur?
 2. Bezienswaardigheden of rust
  Snor je liever van bezienswaardigheid naar bezoekersplaats?  Locaties in stad Diest, abdijen in Averbode of Tongerlo, huize Ernest Claes in Zichem zijn dan enkele mogelijkheden.  Zoek je eerder de rust op, dan hebben we in deze streken prachtige stille plekjes.
 3. Eten en drinken onderweg?
  Bezoek de lokale wijngaard De Kapittelberg in Herselt voor een terrasje, Westerlo voor een lunch in een restaurant met Michelinster, 100 biersoorten in Blauberg, … Of stop gewoon wanneer je zin hebt. Want zoals in heel Vlaanderen vind je in deze streken overal gezellige cafés of brasseries. We zitten tenslotte in de streek die de meeste wandelaars en fietsers trekt in België!

Hoe helpen we je met de weg?

Door de mooie streken is dit stukje Vlaanderen een wandel- en fietsparadijs.  Net daarom zijn er zovele rondritten reeds uitgewerkt.  We bieden je een aantal tours aan en helpen je hieruit te kiezen.

Wil je al enkele tours bekijken? Die vind je hier.